Двије младости угашене на дну језера

Небојша Томашевић
Двије младости угашене на дну језера

Бијељина - Пет особа је погинуло у четири саобраћајне несреће које су се догодиле у четвртак и петак на путевима БиХ.

Два младића погинула када су "голфом 4" слетјели у језеро у мјесту Томбак код Бијељине. Према незваничним информацијама страдали су  Ђ. Бодо и З. Трифковић из Бијељине. Њихова тијела и возило извукли су рониоци  у петак поподне, а претпоставља се да су у језеро слетјели током ноћи између четвртка и петка.

Несрећу су открили рибари који су дошли на језеро и примијетили возило у води.

У бијељинском Окружном тужилаштву и Полицијској управи Бијељина потврдили су да се несрећа десила, али нису наводили детаље. Нису могли да потврде идентитет страдалих.

- Док се не заврши увиђај и истрага не можемо да говоримо више информација - казао је у петак послијеподне дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини.

До закључења овог броја "Гласа Српске" увиђај ове несреће није био завршен.

Пјешак Радојка Митровић (70) из Јаблана код Лакташа настрадала је у петак у 12.35 часова. Она је наводно пала под камион миксер за бетон у Немањиној улици у Лакташима. Камионом је управљао Ненад Бјеговић (30) из Друговића, општина Лакташи.

- Дежурни тужилац Зорица Барош наложила је истрагу у циљу утврђивања узрока несреће као и обдукцију тијела страдале - рекли су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Према ријечима мјештана Лакташа, старицу је можда и издало срце јер је камион није прегазио. 

- Она је изашла из једне банке ишла према коловозу. Када је дошла до тротоара, одједном је пала под камион, који се у том моменту није кретао. Стајао на црвеном на семафору. Неко је викао возачу да стане и он је није згазио - испричао је један мјештанин.

Остаје да истрагом буде утврђено да ли је у питању саобраћајна несрећа као што је то званично саопштило Тужилаштво или је природна смрт.

Осим ових трагедија у четвртак увече погинули су Марко Ивановић (49) у саобраћајној несрећи у мјесту Подвранић код Посушја, а у  Голијешница код Жепча А. А. (31) из Жепча.

Несрећа у којој је страдао Иванковић десила се око 18.40 сати када су се сударили возило "пасат" којим је управљао страдали Иванковић и "рено лагуна" којом је управљао  држављанин Црне Горе Емир З. (48). Возач "пасата" је   преминуо на мјесту несреће, док је црногорски држављанин возилом Хитне помоћи превезен у Клиничку болницу Мостар гдје му је пружена помоћ. По налогу дежурног кантоналног тужиоца, црногорски држављанин је исту вече приведен и задржан.

У овом Тужилаштву су јуче рекли да је њему предложен притвор јер је увиђајем утврђено да је скривио несрећу.

Саобраћајка у којој је страдао младић из Жепча А. А. десила се у четвртак око 23 часа. До несреће је дошло кад су се из још неутврђених разлога сударили "форд" којим је управљао А. А. и "рено", за чијим управљачем је био Х. Н. (21) из Жепча. Возач "форда" задобио је тешке  повреде, те је хитно превезен у Кантоналну болницу у Зеници, гдје је преминуо.  Сувозач у "реноу"у Ж. Д. задобио је лакше  повреде.

Узроци саобраћајних несрећа нису утврђени и биће познати након истрага.

Повријеђени

У двије саобраћајке код Мркоњић Града и Пала повријеђено је девет особа. Приликом слијетања комбија "фолксваген транспортер" у Сурјану код Мркоњић Града тешко је повријеђен  Е. Ш. (89), а лакше возач Ј. Л. (50) и сапутници А. Ш. (62), П. Ш. (57), М. К. (51), Д. С. (80), Ј. Ш. (87) и Ф. В. (55) сви држављани Словеније. У Палама је тешко повријеђен жена Љ. Г. када ју је ударио "голф 5" у  Карађорђевој улици. Она је превезена и задржана на лијечењу у болници Касиндо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана