Два возила налетјела на дивље коње

Срна
Foto: Принтскрин/ Kликс

ЛИВНО - На магистралном путу Ливно - Томиславград - Купрес догодиле су се двије саобраћајне незгоде у којима су моторна возила ударила у дивље коње, при чему је причињена већа материјална штета.

Незгоде су се догодиле јуче у ливањским насељима Загоричани и Поточани у размаку од 20.00 до 21.00 час, када су возила "мерцедес" и "туран" имали контакт са коњима, речено је из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

У обје саобраћајне незгоде наступила је материјална штета на возилима, а у оваквим ситуацијама коњи најчешће задобију повреде од којих одмах или накнадно угину.

На обронцима планине Цинцар, између Ливна и Купреса, неколико стотина дивљих коња живе на отвореном, а зими се спуштају на саобраћајнице гдје лижу со коју посипају путари.

У зимским мјесецима возачи се упозоравају на опасност појаве коња на путевима у јутарњим и вечерњим часовима, када се обично посипа со, посебно ако има и магле.

Према подацима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, у посљедњих осам година догодило се 85 саобраћајних незгода у којима су учесници били возила и коњи, наводе федерални медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана