Два лица пријавила интернет превару, полиција апелује на опрез

Срна
Два лица пријавила интернет превару, полиција апелује на опрез

ДОБО - У Теслићу су два лица са подручја ове општине пријавила полицији интернет превару путем линка са лажним логом "БХ пошта", саопштено је из добојске Полицијске управе.

Из полиције наводе да су у пријави коју су запримили 15. и 16. фебруара, два оштећена лица пријавила да су путем апликације "воцап" ступила у контакт са непознатим лицима ради купопродаје и која су им доставила линк са лажним логом "БХ пошта", те затражила да попуне наведени линк.

Након што су оштећена лица унијела своје податке, као и податке са својих текућих рачуна, са њихових рачуна је скинут сав новац.

Из Полицијске управе Добој апелују на грађане да приликом куповине и продаје преко интернета не насиједају на овакве видове превара, те да поступају крајње опрезно у ситуацијама када се од њих траже лични и банковни подаци, нарочито од лица чији им је идентитет непознат.

"Уколико грађани буду предмет оваквих или сличних злоупотреба потребно је да то одмах пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број телефона -122", наводи се у саопштењу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана