Два лица погинула, 41 повријеђено

Горан Обрадовић
Два лица погинула, 41 повријеђено

БAЊAЛУКA - Двије особе су погинуле, а 41 их је повријеђено у 136 саобраћајних несрећа које су се догодиле за 24 часа, између четвртка и петка, на путевима у Босни и Херцеговини.

Драган Стајић (55) из Бијељине погинуо је у четвртак око 17.10 часова у саобраћајној несрећи која је била на локалном путу Бијељина - Црњелово. Стајић се возећи аутомобил "пасат" директно сударио са комбијем, што је било кобно.

Тешка несрећа се догодила и у Оборцима код Доњег Вакуфа, гдје је погинуо Елвис О. (20) из Новог Травника, а пет особа је повријеђено. У овој несрећи сударило се пет аутомобила, а теже су повријеђени Фикрет Опардија (44) и Aрмин Опардија (21) из Доњег Вакуфа и Елведин Мемић (17) из Новог Травника, а Енес Омерагић (41) и Самир Џанић (16) задобили су лакше повреде.

Необична несрећа се догодила у петак ујутру на аутопуту Подлугови - Јошаница, гдје су се сударили "пежо" и камион који је превозио аутомобиле, а који се потом преврнуо. Приликом судара повријеђена је једна особа која је превезена на Клинику за ургентну медицину Клиничког центра Универзитета у Сарајеву, гдје је послије указане љекарске помоћи пуштена кући.

Радник бањалучке "Чистоће" Владимир Весић (35) из Бањалуке тешко је повријеђен приликом обављања својих редовних послова у петак око 2.30 часова. Када је у бањалучкој улици Књаза Милоша Весић заједно са колегама довукао контејнер како би га закачио на камион,  наишла је "џета". Aутомобил је је ударио у контејнер, а затим у Весића.

Пет особа повријеђено је у саобраћајној несрећи која се догодила у четвртак око 16.15 часова на регионалном путу Челинац - Прњавор у Брезичанима. Тада су се  сударили  "пасат" којим је управљао Данко Јотић (37) и "опел кадет" за чијим воланом је био Свето Регојевић (55). Тешке повреде задобили су Регојевић, његова супруга Јадранка (52) и њихова малољетна дјеца Д. Р. (13) и Р. Љ. (12), који су били у "опел кадету", а Јотић је лакше повријеђен.

Приликом укључивања на магистрални пут Бањалука - Клашнице тешко је повријеђен Милорад Праштало (70), када је возећи "опел корсу", како се претпоставља, због неприлагођене брзине изгубио контролу и ударио у метални стуб уличне расвјете.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске истакли су да је узрок великог броја несрећа снијег и мокри коловози.

- Савјетујемо возачима да прилагоде брзину условима и стању на путевима и да обавезно користе зимску опрему - рекли су у полицији.

Трактор

Тузлак Б. Е. (51) је пијан возећи трактор "зетор" у четвртак увече изгубио контролу над возилом  и ударио у саобраћајни знак, потом у стуб уличне расвјете. Послије тога је слетио са коловоза и ударио у зграду Студентског центра у улици Мухамеда Хеваија Ускуфија у Тузли.

У овој несрећи Б. Е. и његов сапутник И. Б. (50) из Тузле задобили су тешке повреде и превезени су у Клинички центар у Тузли. Приликом пада стуба уличне расвјете причињена је већа штета на аутомобилу "шкода октавија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана