Два лица осумњичена да су незаконито прибавила 64.800 КМ

Срна
Два лица осумњичена да су незаконито прибавила 64.800 КМ

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Бањалука поднијела је надлежном тужилаштву извјештај против лица из Србије чији су иницијали М.А. и лица Д.С. из Бањалуке која су осмњичена да су злоупотребом овлаштења незаконито прибавила 64.800 КМ.

Извјештај је поднесен Окружном јавном тужилаштву Бањалука против наведених лица сумњичених да су починила кривична дјела злоупотреба овлаштења у привреди и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа, саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

Лице М.А се сумњичи да је ова кривична дјела починило током 2015. године обављајући послове директора привредног друштва из Бањалуке, на начин да је злоупотребом овлаштења сачинило неисправне исправе и извршило набавку робе од једног предузећа, коју је препродало другом предузећу, а претходно је није платило.

Из полиције наводе да је ово лице стављало у повољнији положај производни обрт са којом је привредно друштво сарађивало чиме је прибавило противправну имовинску користи од око 61.097 КМ.

Лице Д.С. се сумњичи да је обављајући послове комерцијалисте у наведеном привредном друштву у Бањалуци искористило свој положај и сачинило неистините исправе за продају и испоруку робе правним лицима, коју никад није испоручило наведеним правним лицима.

Оно је ту робу продавало трећим непознатим лицима, чиме је за себе или другога прибавило противправну имовинску користи од око 3.720 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана