Два лица из Цазина оштетила буџет Републике Српске за готово 50.000 КМ

Срна
Два лица из Цазина оштетила буџет Републике Српске за готово 50.000 КМ

ПРИЈЕДОР- Лица из Цазина чији су иницијали Ћ.Х. и С.Х. осумњичена су да су извршењем кривичних дјела утаја пореза и доприноса и злоупотреба овлаштења у привреди оштетила буџет Републике Српске за 47.976 КМ, саопштено је данас из Полицијске управе Приједор.

Два лица из Цазина оштетила буџет Републике Српске за готово 50.000 КМ

Ћ.Х, као одговорно лице друштва ограничене одговорности у Цазину и С.Х, као одговорно лице подручне јединице тог друштва у Новом Граду, од 2013. до 2015. године нису пријавили три запослена радника у тој локалној заједници Пореској управи Републике Српске нити су пријављивали обрачун и плаћање пореза на лична примања и доприноса на исплаћене личне дохотке.

Ова лица од 2010. до 2015. године нису пријављивала средства и резултате пословања, нису плаћала порез на добит, нити су вршила обрачун и плаћање пореза на лична примања и плаћање доприноса на исплаћен лични доходак радника.

Полицијска управа Приједор данас је приједорском Окружном јавном тужилаштву поднијела извјештај против лица Ћ.Х. и С.Х. због постојања основа сумње да су починила кривична дјела утаја пореза и доприноса и злоупотреба овлаштења у привреди.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана