Два дана након трагичне смрти младог Сиријца у Бихаћу: Убица нестао без трага

Г.С.
Foto: Aгенције

БИХАЋ - Припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона и јуче су интензивно трагали за особом арапског поријекла која је осумњичена да је насмрт ножем избола А. С. (17), мигранта из Сирије.

До закључења овог броја “Гласа Српске” убица није био ухапшен.

Према извјештају из полиције, сукоб више лица догодио се у петак око 18.25 часова на бихаћком градском шеталишту у Борићима, у непосредној близини мигрантског кампа у којем су смјештене особе из групе рањивих лица, жене, дјеца и тинејџери.

Полицијску патролу о свему су обавијестили грађани, а полиција је по доласку затекла три мигранта: М. С. (16 година), А. Ј. (16) и М. Ј. (22), сви из Сирије.

- Они су стајали изнад четвртог лица, седамнаестогодишњака рођеног у Сирији, који је лежао на земљи - рекао је портпарол МУП-а УСК-а Аднан Бегановић.

Додао је да је лице на тлу имало убодне ране нанесене ножем у груди.

Полиција је позвала хитну помоћ. Тешко рањени Сиријац је возилом ове здравствене установе превезен у Кантоналну болницу, али је због тежине повреда касније преминуо.

Бегановић је рекао да су оперативним радом дошли до сазнања о идентитету особе која је починилац убиства, те да су у потрагу укључене јаке полицијске снаге, преносе федерални медији.

Према његовим ријечима, о свему је обавијештено Тужилаштво УСК-а и у току је истрага о починиоцу убиства и предмету којим је убиство почињено.

- Истражитељи сектора крим-полиције раде на терену како би лоцирали лице и лишили га слободе - потврдио је Бегановић.

Становници Бихаћа који су се задесили у тренутку крвавог обрачуна кажу да је призор био бруталан и страшан.

- Ужас је блага ријеч за оно што се могло чути и видјети. Младић је непомично лежао на земљи. Не знам шта ти људи раде. Као да им није довољно муке што су отишли далеко од куће, пјешачили мјесецима и скрасили се овдје, практично на граници Европске уније према којој сви, како кажу, хитају. Ти људи представљају опасност за нас обичне грађане Бихаћа, јер откуда ја или било ко други од Бишћана можемо да знамо шта се обијесним појединцима врзма по глави. Мислим да би власти требало боље да раде и ријеше проблем миграната како бисмо ми почели да се осјећамо безбједно - рекао је становник Бихаћа Сатко Бајрић.

Злочин на Илиџи

Радећи на расвјетљавању и документовању убиства мигранта које се догодило прошлог уторка у поподневним сатима у улици Џемала Биједића, општина Илиџа, службеници МУП Кантона Сарајево истрагом су утврдили да убијен Y. Н. из Авганистана.

Због сумње да су починили убиство лишени су слободе сународници жртве Т. М. (20) и А. М. (19). За трећом особом која се доводи у везу са злочином на Илиџи полицијски службеници интензивно трагају, а ради се о лицу А. Т. (22), такође држављанину Авганистана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана