Дугује 23.000 КМ за казне у саобраћају, нема ни положен возачки испит

ГС
Дугује 23.000 КМ за казне у саобраћају, нема ни положен возачки испит

САРАЈЕВО -  Припадници Полицијске управе Илиџа у понедјељак у 11 часова у улици Хифзи Бјелевца на Илиџи контролисали су возило „фиат“, којим је без положеног возачког испита управљао М.М. (25), настањен у Лукавцу.

Извршеним провјерама утврђено је да М.М. у регистру новчаних казни и прекршајних евиденција има дуг по основу неплаћених казни у износу од 22.678 КМ.

Такође, утврђено је да је 25-годишњак вишеструки повратник у чињењу прекршаја из области саобраћаја.

– Од прекршиоца је привремено одузето предметно возило, а Општинском суду у Сарајеву ће бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка за почињени прекршај из члана 184. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ - саопштено је из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Од лица из Приједора чији су иницијали Д.Ч. полицијски службеници привремено су одузели нерегистрован “голф” са неприпадајућим таблицама који је возио прије стицања права на управљање, саопштено је данас из приједорске Полицијске управе.

Утврђено је да је Д.Ч. вишеструки повратник у чињењу тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја и да за казне дугује више од 7.600 КМ.

У саопштењу се додаје да ће полиција доставити суду захтјев за покретање прекршајног поступка против Д.Ч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана