Дубичка инспекција наредила еутаназију пса који је напао дјецу, власнику кривична пријава

ГС
Foto: Илустрација

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Ротвајлер, који је на игралишту у насељу Пухало у Козарској Дубици напао и повриједио двоје дјеце, под надзором је, а издато је и рјешење о еутаназији, јер законска процедура предвиђа овакав поступак када се утврди да је пас раније чинио иста дјела, потврђено је у Ветеринарској инспекцији Козарска Дубица.

Против власника пса М.В. поднесен је извјештај због кривичног дјела изазивање опште опасности, преноси РТВ Козарска Дубица.

"Након што је Полицијска станица Козарска Дубица поступила по пријави запримљеној 23. децембра да је на дјечијем игралишту у улици Мирослава Антића у Козарској Дубици, пас напао и угризао два малољетна лица која су задобила тјелесне повреде, о свему је обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, који се изјаснио да се у конкретном случају ради о кривичном дјелу изазивање опште опасности, за које ће надлежном тужилаштву против М. В. из Козарске Дубице бити достављен извјештај за почињено кривично дјело" саопштено је у Полицијској управи Приједор.

Подсјетимо, двоје дјеце задобило је повреде када их је на игралишту у Козарској Дубици напао пас и једно од њих је задобило тешке повреде у предјелу лијеве ноге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана