Дубичанин пијан "аудијем" ударио трудницу

Небојша Томашевић
Дубичанин пијан "аудијем" ударио трудницу

ПРИЈЕДОР - Дубичанин В.М. оптужен је да је возећи пијан "аудијем" ударио трудницу К.Д. која је усљед задобијених тешких повреда изгубила плод у седмом мјесецу трудноће. Оптужницу против њега подигло је приједорско Окружно тужилаштво,  а потврдио Основни суд у Козарској Дубици.

Несрећа се десила 11. марта 2020. године у мјесту Бабинац  код Козарске Дубице. Како се наводи у оптужници М.В. је возилом управљао у стању средњег пијанства са 1,68 г/кг алкохола у крви. Према том документу он се "аудијем" кретао из правца Костајнице према Козарској Дубици те је у мјесту Бабинац  налетио на  пјешака К.Д.  која је прелазила коловоз и ударио је у десну ногу. Усљед тога, стоји у оптужници, жена је набачена на аутомобил, а затим је пала на коловоз те је задобила више тешких повреда по глави и тијелу те је изгубила и плод.

- Возач није није обратио пажњу на пјешака која је у том моменту прелазила коловоз магистралног пута, са лијеве на десну страну посматрано из правца Костајнице, те  није  возило држао што ближе десној ивици коловоза на удаљености која не угрожава друге учеснике у саобраћају и себе не излаже опасности - истакнуто је у оптужници која М.В. терети за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана