Држављанка Србије оптужена за крађу: Умјесто црне магије “скинула” 10.000 КМ

Небојша Томашевић
Држављанка Србије оптужена за крађу: Умјесто црне магије “скинула” 10.000 КМ

ДОБОЈ - Држављанка Србије Патриција Ђорђевић (37) из Богатића оптужена је да је током скидања црне магије украла више од 10.000 КМ од старице Ј. Р. из Теслића коју је убиједила да ће јој умријети дијете и да јој она сеансом врачања може помоћи.

Оптужницу против ње подигло је добојско Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд. Према оптужници преваранткиња је крађу починила 11. јуна прошле године када је дошла на врата Ј. Р. и понудила јој на продају прекривач.

Када је жена то одбила, наводи се у оптужници,  она ју је убиједила да има много душмана и проблема те да ће јој умријети кћерка. Рекла јој је да јој  може помоћи да скине црну магију, након чега ју је старица пустила у кућу.

 Ђорђевићева је прво старици казала да њено најстарије дијете неће  умријети природном смрћу и да црни фонд који има неће требати за њене потребе већ за сахрану кћерке. Затим јој је казала да јој донесе накит и новац како би уз помоћ њега извела сеансу врачања и спасила дијете. Да би њена прича била увјерљивија старици је рекла да јој осим новца и накита донесе три комада славске свијеће, три зрна тамјана и црвени конац, кафу, шећер, со, црквене календаре и јаје.

- Када јој је старица све то донијела преваранткиња је старици преко главе ставила мајицу како би наводно обавила сеансу врачања. Затим је узела сав новац, док је остале ствари замотала у фолију и у кесу те рекла жени да је не смије отварати три дана - наведено је у оптужници.

Ђорђевићева је након тога отишла с  новцем, а старица је схватила да је покрадена тек када је након три дана отворила кесу. Ова преваранткиња је прошле године преварила и старију Бањалучанку од које је такође “скидајући црну магију” украла 25.300 марака. Она је жени рекла да ју је неко омађијао црном магијом и да ће јој због тога неко из куће убрзо умријети ако не “скине чини”. Казала јој је да јој може помоћи да се се ријеши “набаче” уз одређену новчану надокнаду. Уплашена старица је, вјерујући преваранткињи, изнијела око 25.300 КМ које је она украла.

Против  Ђорђевићеве води се и судски процес у Основном суду у Пожеги због сумње да је на скоро исти начин  украла 3.000 евра и 7.000 швицарских франака од М. С. из Косјерића којој се представила као видовњакиња.

Притвор

Основни суд у Теслићу је након потврђивања оптужнице продужио притвор Патрицији Ђорђевић. Према судском рјешењу та мјера јој може трајати најдуже годину и по, а свака два мјесеца ће се контолисати оправданост притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана