Држављанин Србије осумњичен за шверц дроге и оружја „пао“ у Фочи

Небојша Томашевић
Држављанин Србије осумњичен за шверц дроге и оружја „пао“ у Фочи

ФОЧА - Држављанин Србије Александар Лечић ухапшен је у Фочи на основу међународне потјернице због више кривичних дјела, потврђено је „Гласу Српске“.

За њим трага Интерпол Београд, а потјерница га терети за незакониту производњу и стављање у промет опојних дрога те незакониту производњу, посједовање, ношење и трговину оружја и експлозивом.

Из Полицијске управе Фоча, наводећи иницијале, саопштено је да је Лечић ухапшен јуче око 16.10 часова.

-Полицијски службеници Полицијске управе Фоча  на подручју ове општине лишили су слободе А.Л. за којим је од стране Националног централног бироа Интерпол Београд расписана међународна дифузна потјерница.  Обавијештена је Управа криминалистичке полиције Бањалука као и дежурни судија Суда БиХ који је наложио да приведу ухапшеног у суд гдје ће се одлучивати о примјени Уговора о изручењу властитих држављана између БиХ и Републике Србије - наводи се у саопштењу.

Сазнајемо да је Лечић већ предат Суду БиХ, а према незваничним информацијама он је познат по кривичним дјелима и наводно је био сарадник Милана Угарковића званог Мали Угар који је  у јануру ове године осуђен у Београду на три године затвора због шверца дрогом.

Мали Угар је добро познат по кривичним дјелима и хапшен је због шверца оружја. Угарковић  је био  оптужен за убиство Јовице Јанковића које почињено 2013. године, али га је Апелациони суд у Беграду ослободио оптужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана