Држављанин БиХ погинуо у несрећи у Осијеку: BМW смрскан од удара

ГС
Foto: Принтскрин

ОСИЈЕК - Црни викенд у Осијеку обиљежила је тешка саобраћајна несрећа која се догодила нешто иза поноћи у којој је погинуо возач аутомобила BМW X6, док су четворица његових сапутника задобили веома тешке повреде и љекари КБЦ Осијек се још боре за њихове животе, пише 24сата.

Возач се кретао великом брзином из смјера Доњег града и возио је према центру. У дијелу код осјечке Тврђе, у Улици Цара Хадријана код паркинга за трамваје, на изласку из кривине изгубио је контролу над BМW-ом, ударио у метални стуб расвјете, потом у дрво које је буквално смрскало аутомобил до пола.

Полиција је добила дојаву о несрећи у 00.51 сати и до њиховог доласка возач је већ био мртав, док су преосталу четворку из возила извлачили ватрогасци који су морали разрезати врата како би извадили унесрећене.

У аутомобилу су као путници били З.Б. (47), Д.П. (43), Г.С. (40) и А.Б. (31), сви из Осијека, док је возач Д.Ш. (46) држављанин БиХ, родом из Мостара али, у Осијеку живи посљедњих година јер се ту запослио. Полиција током цијелог дана саопштила детаље о страдалима. Нису хтјели рећи ништа о возачу за којег становници улице у којој је живио кажу да је ту однедавно и да га памте по црвеном BМW-у којим је увијек "дивљао" по Доњем граду. Волио је брзу вожњу, пише 24сата.

- Двојица од њих били су у око 23 сата испред кафића у Доњем граду. Један је дошао мотором којега је стално 'набријавао'. Били су гласни и пијани, "палили" су гуме на паркингу и запријетили смо им да ћемо звати полицију јер су пробудили пола зграде. Обојица су затим отишли, кажу станари зграде на Зеленом пољу. Но, двојац је отишао у други кафић у комшилуку гдје су срели остатак екипе која је била једнако 'добро расположена. И тамо су били прегласни, хтјели су мотором ући у кафић, настала је гужва, неко је звао полицију па се четворка Осјечана угурала у BМW Мостарца прије него је полиција стигла - испричао је саговорник 24сата.

Додаје да су само пет километара даље излетјели су с улице, у дијелу града који је током година већ однио пуно живота. Наиме, само 50-так метара даље од мјеста на којему се догодила ова несрећа, у јануару 2020. године, у идентичној несрећи која се догодила такође током ноћног изласка, погинуло је троје младих. И тада је због превелике брзине с улице излетио аутомобил BМW који се забио у дрво. Четворо младих било је у згужваном аутомобилу. Само је једна дјевојка једва преживјела страховити ударац у дрво. Несрећи кумовали су брзина, алкохол и клизава улица.

Повријеђени

У овој несрећи четворица мушкараца задобили су врло тешке повреде. Иако у осјечкој болници не желе давати изјаве, од пријатеља унесрећених сазнаје се како је најтеже повријеђен Д.П. јер има тешке поврде главе и стављен је у индуковану кому. Остала тројица такође су задобили бројне озлиједе па су одмах по пријему у болницу подвргнути оперативним захватима. Њихово је здравствено стање још неизвјесно.

Увиђај је трајао до раних јутарњих сати и обавила га је замјеница општинског државног тужиоца у сарадњи с полицијским службеницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана