Држављанин БиХ оптужен за злостављање малољетне кћерке

Г.С.
Држављанин БиХ оптужен за злостављање малољетне кћерке

СКОПЉЕ - Држављанин Босне и Херцеговине, који живи у Скопљу, осумњичен је за злостављање и занемаривање 14-годишње кћерке, саопштило је данас Скопско тужилаштво.

Основно јавно тужилаштво Скопље навело је да је покренуло поступак против 45-годишњег држављанина БиХ, са привременим боравиштем у Скопљу, за ког постоји основана сумња да је извршио кривично дјело занемаривање и злостављање дјетета.

Тужилаштво наводи да је осумњичени од септембра 2022. до 28. марта ове године злостављао рођену кћерку грубим занемаривањем дужности његе и васпитања.

Наводи се да је, "као отац и једини родитељ са којим је живјело дијете рођено 2008. године, редовно путовао у иностранство и остављао кћерку саму, без одговарајућег родитељског старања и без обезбијеђене хране и хигијене", да је по повратку са путовања "над дјететом вршио психичко и физичко насиље, користећи каиш и ударање као средство за њено васпитање" и да је "једном приликом покушао и да је избоде ножем".

Додаје се да је осумњичени запослио 14-годишњу кћерку у посластичарници да ради током викенда, и да је њену зараду користио за отплату сопствених дугова.

Пријетио да ће је пребити јер јој је позлило

Тужилаштво је као примјер злостављања навело и то да је осумњичени својој кћерки, када 22. марта није отишла у школу јер јој је позлило код куће, пријетио путем телефона из иностранства да ће је пребити кад се врати јер је била одсутна.

- Овакво понашање код жртве изазива стални страх и стрес, као и осјећај напуштености и одсуства родитељске бриге - наводи Основно јавно тужилаштво Скопље.

Судији за претходни поступак у Кривичном суду у Скопљу Тужилаштво је поднијело приједлог да осумњиченом држављанину БиХ одреди притвор зато што "постоје околности које указују на опасност од бјекства, као и посебне околности које указују на то да ће осумњичени ометати кривични поступак утјецајем на свједоке или да ће поновити кривично дјело", преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана