Држављанин БиХ изазвао хаос у Велењу: Пријетио убиством и напао полицајку, савладали га електрошокером и хицима

Aгенције
Држављанин БиХ изазвао хаос у Велењу: Пријетио убиством и напао полицајку, савладали га електрошокером и хицима

ВЕЛЕЊЕ - Двадесетједногодишњи држављанин БиХ изазвао је "ратно стање" на улицама Велења у Словенији када је у центру града махао ножем пријетећи убиство и самоубиством након чега је напао и ножем у главу убо полицајку, а савладан је тек након што су полицајци употријебили електрошокер и потом пуцали у њега.

Инцидент је почео у сриједу око 14 часова испред хотела "Парк", а затим се наставио на Титовом тргу и испред градске галерије.

Троје полицајаца покушавали су да смире младића, али нису успјели.  Током једног покушаја смиривања, младић је ножем насрнуо на полицајку и убо је ножем у главу па су њене колеге употријебиле електрични пиштољ за омамљивање. То није помогло да се насилник смири, па су полицајци запуцали из оружја и ранили га.

Повријеђена полицајка и нападач су возилом Хитне помоћи пребачени у болницу у Цељу. Након прегледа полицајки су констатоване лакше повреде. Иако је према писању словеначких медија, држављанин БиХ упуцан са неколико хитаца, његово здравствено стање је стабилно и налази се ван животне опасности.

Држављанин БиХ прије годину је дошао у Словенију и запослио се као електричар у једној грађевинској фирми у Велењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана