Држављани БиХ се отровали плином у стану у Загребу, један преминуо

Агенције
Држављани БиХ се отровали плином у стану у Загребу, један преминуо

ЗАГРЕБ - Педесетседмогодишњи мушкарац из БиХ преминуо је од посљедица тровања плином у Загребу.

Осталих шест мушкараца, такође држављана БиХ, старости 42, 33, 26, 24, 22 и 21 годину превезени су на болничко лијечење у Загребу.
Увиђај ће бити настављен данас, преноси портал „Индекс“.

Полиција је синоћ у 23.45 часова позвала ватрогасце ради помоћи око отварања стана на подручју Максимира у улици Ресник I за који се претпостављало да се ради о цурењу гаса.

- Изласком на терен утврђено да је цурио угљен-моноксид из бојлера - наводи се у саопштењу. Седморо страних држављана смештено је у болницу, јер су били изложени цурењу гаса у загребачком насељу Реснику -саопштено је из канцеларије за ванредне ситуације града Загреба.

-Чули смо да је један од станараиз куће звао газду. Рекао је да им је свима зло. Кад је настала цијела гунгула у улици, виђели смо њега вани на тријему док је шест његових колега на поду куће лежало у бесвјесном стању - казао је један од комшија за „Јутарњи лист“.

Додао је да је дошло много возила Хитне помоћи.

-Само су улазили и излазили, отварали су се прозори. Дошли су и полицајци и ватрогасци. Једног по једног су односили према возилима Хитне, док су једног младића и реанимирали. Страшно је све то изгледало. Јадни људи. Дошли су у Загреб трбухом за крухом и онда их ово снађе - додао је он.

Власник куће у којојој се начази стан, Маријан Кукас, рекао је да већ седам година изнајмљује кућу једној фирми, а да су отровани радници који су стигли јуче.

- Јуче су стигли, а данас завршили у болници. Страшно. Ја сам редовно сервисирао бојлер и никад није било проблема, али немам папир да је све чисто јер ми је сервисирање радио пријатељ. Из полиције су ми рекли да морају направити увиђај па ће тачно знати - рекао нам је Маријан.

Градска плинара Загреб је преузела преглед свих инсталација у објекту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана