Држављани БиХ покушали да преко Дрине прокријумчаре 10 миграната

Srna
Foto: printscreen

САРАЈЕВО- Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су у мјесту Крива Дрина на подручју Братунца двојицу држављана БиХ чији су иницијали П.С. /21/ и С.С. /34/, након што су чамцем из Србије покушали да прокријумчаре десет лица афро-азијског поријекла, од којих је шесторо дјеце.

Кријумчарење је спријечено јуче приликом надзора границе, када су припадници Јединице граничне полиције Зворник уочили чамац из Србије, који је пловио Дрином према територију БиХ, саопштено је из Граничне полиције.

У чамцу је затечено десет лица афро-азијског поријекла - три мушкарца и једна жена, те шесторо дјеце. Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ, осумњичена лица која су управљала чамцем су ухапшена и против њих ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење особа.

Чамац, мотор и возило, који су кориштени као средство извршења кривичног дјела, новац и други доказни материјали су привремено одузети. Припадници Службе за послове са странцима БиХ наставиће рад на овом случају са кријумчареним мигрантима, од којих је девет изјавило да долази из Авганистана, а једно из Ирана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана