Држављани БиХ осумњичени за крађу возила вриједних 1,5 милиона евра у Њемачкој VIDEO

Танјуг
Foto: Tанјуг/АП -илустрација

ХАГ - У оквиру заједничке акције њемачког полицијског инспектората, њемачке полиције у Дортмунду, аустријске канцеларије криминалистичке полиције и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, а под координацијом Европола, у Њемачкој су ухапшене три особе осумњичене за крађу возила вредних 1,5 милиона евра.

Како се наводи у саопштењу криминалистичке агенције Европске уније - Европол, ова акција хапшења довела је до расформирања банде крадљиваца аутомобила која дјелује широм Њемачке.

У Дортмунду су претражене укупно четири некретнине, а као резултат тога, троје осумњичених су ухапшени у Дортмунду и у околини Њемачке.

Како се наводи, ову криминалну организацију чинили су држављани БиХ који су илегално боравили у Њемачкој и вршили злочине у савезним државама Доња Саксонија, Северна Рајна-Вестфалија и Хесен.

Сумњиче их да су ноћу илегално улазили у стамбене објекте како би крали кључеве скупоцјених возила, а укупна вредност украдених возила прелази 1,5 милиона евра.

Ова истрага је спроведена у оквиру Европске Мултидисциплинарне платформе против криминалних претњи (EMPACT), а уз подршку пројекта Сузбијања озбиљног криминала на Западном Балкану ИПА 2019, којег финансира ЕУ.

Платформу спроводе италијанске, холандске, немачке власти које дају финансијску подршку организацији оперативних састанака и распоређивању немачких истражитеља у Аустрији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана