Свједок на суђењу у предмету "Кавез": Дрога у Бањалуци скупа и лоша

Небојша Томашевић
Свједок на суђењу у предмету "Кавез": Дрога у Бањалуци скупа и лоша

БАЊАЛУКА - Дрогу сам слабо куповао у Бањалуци јер је скупа и роба која не ваља, а оптужене Драгана Наранчића (28) и Саву Чолића (33) не познајем, казао је у бањалучком Окружном суду на суђењу поменутом двојцу свједок тужилаштва Марко Конић.

У овом случају оптужена је и Лора Глушица, али је њен предмет недавно раздвојен у односу на поменути двојац. Конић је истакао да од оптужених није куповао наркотике те додао да сада више не користи дрогу и да је на лијечењу.

Њему је ово други пут да се појављује пред судом јер је на ранијем рочишту рекао да није способан да да изјаву. Урађено је вјештачење његове процесне способности којим је утврђено да он ипак може да свједочи.

Тужилац Сања Гузина истакла је да је Конић другачије изјављивао током истраге у полицији те му је прочитала записник о испитивању. У том записнику Конић је, између осталог, рекао да је дрогу куповао од Наранчића и Глушице те да је узимао кокаин за 50 КМ.

Међутим, Конић је касније истакао да то нису његове ријечи, већ да су то писали полицајци, а да је морао потписати оно што они унесу. Његовим саслушањем тужилаштво је завршило извођење доказног поступка. Своје доказе извела је и одбрана оптуженог Чолића саслушањем његове мајке Сњежане Ђудуровић.

- Саво има финансијску и сваку другу подршку мене, оца, дједа и свих нас и увијек је имао новца те му ово за ­шта га терете није било потребно - рекла је Ђудуровићева.

Бранилац Наранчића Јевто Јанковић најавио је саслушање свог клијента те истакао да у овом случају тужилаштво нема доказа и да је све монтирано.

Окружно тужилаштво Чолића, Наранчића и Глушицу терети да су продавали хероин и марихуану на подручју Бањалуке од августа до 19. децембра 2019. године.

У оптужници стоји да је Чолић од њему познатих лица набављао веће количине дроге, а затим ангажовао Глушицу и Наранчића да је препродају. Они су ухапшени у акцији “Кавез” почетком фебруара прошле године, када је заплијењено 300 грама марихуане, 10 грама хероина и 24 милилитра течног метадона. Чолић је познат по чињењу кривичних дјела и осуђиван је. Одслужио је казну од 12 и по година затвора због убиства Милорада Самарџије приликом покушаја пљачке његове куће 2009. у бањалучком насељу Туњице. Извори из полиције наводе да су оптужени Глушица и Наранчић били у љубавној вези.

Марс

Бранилац Драгана Наранчића Јевто Јанковић казао је да је у овом случају све монтирано и да оптужени нису никаква група, како тврде у оптужници.

- Отићи ­ћу на Марс и не желим да живим гдје се не признаје логика и математика. Ово је срамота тужилаштва, суда. Регион се тресе од полицијског криминала. Тужилац за овај процес нема ни индиција, а камоли доказа. Наш систем ће кратко трајати ако овако радимо и нема утврђивања истине на овај начин - рекао је Јанковић.

Он је нагласио да је тражио укидање притвора Сави Чолићу, што је одбијено, а Врховни суд му је жалбу на то одбацио као недопустиву. Управо то, сматра Јанковић, доказује да Чолић и Наранчић немају никакве везе са оним што им је стављено на терет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана