Драматично хапшење у Модричи: Провалник ножем повриједио полицајца

Небојша Томашевић
Драматично хапшење у Модричи: Провалник ножем повриједио полицајца

МОДРИЧА - Жељко Лазаревић из Бањалуке ножем је по руци посјекао младог полицајца (24) када га је он затекао током провале у кафић "Грација" у Модричи, потврђено је "Гласу Српске".

Инцидент се догодио јутрос око три часа када је млади полицајац током ноћне патроле уочио провалника. Како сазнајемо, лопов се након што га је полицајац видио дао у бијег и успио да стигне до обале ријеке Босне гдје се са полицајцем борио пола сата да би побјегао. Савладан је када је стигла друга патрола.

- Када је видио провалника полицајац је кренуо према кафићу да га ухвати, али се он дао у бијег. Сустигао га је на обали Босне гдје му је Лазаревић пружио отпор те га покушао да убоде шрафцигером, а затим је на њега насрнуо ножем. Полицајац је, како би се одбранио, зграбио за оштрицу те је повријеђен, а убрзо су стигле и његове колеге па је насилни провалник савладан и ухапшен -рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Добој, наводећи инцијале потврдили су да је Лазаревић ухапшен јутрос у четири часа те да је том приликом пружао отпор и повриејдио полицајца.

- Повријеђеном полицијском службенику је указана љекарска помоћ у Дому здравља Модрича након чега је упућен у добојску болницу. Извршеним провјерама утврђено је да је за ухапшеним лицем Ж.Л. из Бањалуке Полицијска управа Бањалука расписала три потјернице. Од осумњиченог је одузет нож и шарафцигер као и новац за које постоји основ сумње да је исто вече украо из путничког возила  марке „мерцедес” власништво лица  С. Ј. - стоји у саопштењу.

Додаје се да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се у овом случају ради о кривичним дјелима тешка крађа, покушају тешке крађе и нападу на службено лице у вршењу службене дужности.

Ухапшени Лазаревић познт је по кривичним дјелима, углавном крађама и провалама на подручју  Модриче и  Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана