Драматично хапшење кријумчара, пребацивали људе у Хрватску за 5.000 евра (ВИДЕО)

Срна
Foto: Скриншот

БЕОГРАД - Полиција у Србији ухапсила је два лица осумњичена да су илегално за новац преко Дунава на територију Хрватске пребацили више особа, међу којима је било и чланова различитих организованих криминалних група.

Из МУП-а Србије саопштено је да су припадници Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Сомбору ухапсили лица чији су иницијали С.М. и Г.К, осумњичена за кривична ђела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да су они као чланови криминалне групе у дужем периоду заједно са још једним, за сада непознатим лицем, илегално пребацивали више особа међу којима је било и чланова различитих организованих криминалних група са територије Србије, Црне Горе, Албаније и Турске, преко Дунава на територију Хрватске за износ од око 5.000 евра по члану организоване криминалне групе.

Претресом стана и других просторија које користе осумњичени пронађено је више комада ватреног оружја, полуаутоматских пушака, муниције различитог калибра, као и ручне бомбе, а које су, како се сумња, планирали да прокријумчаре на територију ЕУ, наведено је у саопштењу.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Сомбору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана