Драма у Рудом још траје: Судски полицајци и даље заробљени у простору клаонице

Н. Т.
Foto: Уступљена фотографија

РУДО - Двојица радника Судске полиције Републике Српске још увијек се налазе у простору клаонице и меснице власништво Вуле Арсића (46) из Фоче јер његови радници не омогућавају им да напусте објекат, сазнаје "Глас Српске".

Радници судске полиције јутрос су отишли у поменуту клаоницу како би привели Вулића ради одвођења на рочиште на суд у Вишеграду.

Међутим, након  што су ушли у Арсићев посјед, односно у круг клаонице, он им је почео пријетити те им је рекао да је  у капију пустио струју.

Арсић је након тога побјегао кроз задњи дио објекта, те се својим возилом удаљио у правцу Вишеграда гдје отишао на суд, након чега је и ухапшен.

Међутим, радници судске полиције остали су у простору клаонице и како сазнајемо   двојица Вулићевих радника им не омогућавају да  напусте тај простор. На терену је полиција и припадници Жандармерије Полицијске управе Фоча који преговарају да судски полицајци пусте.

Незванично сазнајемо да су припадници судске полиције скривени иза једне зграде,  док припадници Жандармерије преговарају са  Арсићевим радницима како би се окончала ова криза.

 

У Полицијској управи Источно Сарајево, наводећи иницијале, потврдили су да је Арсић ухапшен те да радници судске полиције још нису напустили клаоницу и да је на терену Жандармерија и полиција.

- У 8.20 часова дежурна служба ПУ Фоча обавијештена је да су два лица противправно лишена слободе од стране В.А. који их држи затворене о објекту у мјесту Плане, општина Рудо, док је у огради објекта пуштена струја чиме су спречени да изађу из објекта. Одмах по запримању пријаве на лице мјеста су упућени полицијски службеници - рекла је портпарол ПУ Фоча Свјетлана Говедарица.

Она каже да су о догађају обавијештени дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево под чијим се надзором предузимају мјере и радње на документовању кривичних дјела противправно лишење слободе и спрјечавање службеног лица у вршењу службене радње.

 

Истакла је да још увијек лица која су противправно лишена слободе нису изашла из круга клаонице те да ће више информација бити када се све заврши.

Директор Судске полиције Жељко Драгојевић, јутрос је око 8.20 часова, путем телефона обавијестио замјеника начелника ПУ Фоча да је на задатак у Рудо, упутио два судска полицајца да по наредби Суда, приведу В.А. ради довођења на суд.

Она нам је потврдио  да је то лице пријетило судским полицајцима те је рекло да је пустило на капију струју. 

- То лице В.А. је пријетило и оружјем  које му је одузето, а он је ухапшен и слиједи му колико знам прекршајна пријава. Наши судски полицајци још не могу да напусте простор. На терену је Жандармерија и полиција-рекао нам је Драгојевић и додао да за сада не може да каже више детаља.

Како сазнајемо Арсић је од раније познат по сличним дјелима и већ је сумњичен за напад на службена лица. 

Он је у  јулу 2019. године физички напао Републичког инспектора за заштиту од пожара, због чега је против њега подигнута оптужница због напада на службено лице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана