Драма на пружном прелазу у Приједору: Заглавила на шинама, воз ударио ауто VIDEO

Г.С.
Драма на пружном прелазу у Приједору: Заглавила на шинама, воз ударио ауто VIDEO

ПРИЈЕДОР - Због несавјесног возача који је прешао преко путног прелаза "Тринаеста" у Приједору, упркос знаку стоп и сигнализацији која показује да се приближава воз, замало да је дошло до катастрофалних посљедица.

Као што се може видјети на снимку Жељезница Републике Српске, возач пролази кроз знак стоп, а након што се спустила рампа, остаје на шинама, те излази из аута, а потом наилази воз и удара у возило.

Из Жељезница Републике Српске (ЖРС) истичу да је овај догађај изазван непажњом возача на путном прелазу "Тринаеста" у Приједору, могао изазвати катастрофалне последице.

"Изнова видимо да ни најсавременије осигуран путни прелаз на пругама, не може спречити незгоде и сачувати животе, уколико не постоји одговорност и свест сваког учесника у саобраћају, када је у питању поштовање законских и саобраћајних прописа. Жељезнице Републике Српске изнова апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу", наводе из ЖРС.

Истичу да саобраћајни знак СТОП мора бити довољан да се возачи зауставе приликом наиласка на путни прелаз.

"Приближавањем прелазу пута преко жељезничке пруге, сви учесници у саобраћају дужни су прилагодити кретање возила, како би се безбедно зауставили испред уређаја за давање светлосних знакова, којима се најављује приближавање воза", додају из Жељезница РС, преносе Незавине.

>

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана