Драма на граници Хрватске и БиХ: Кријумчари миграната пробили рампу бјежећи од полиције

Г.С.
Foto: Илустрација

ДОЊИ ТИШКОВАЦ – Држављанин Румуније и Авганистана, који су превозили групу илегалних миграната, комбијем су пробили пробили рампу на граничном прелазу у близини мјеста Округлица, у покушају да побјегну од хрватске полиције.

Патрола полиције је примјетила кријумчаре са мигрантима на хрватској страни границе и када су покушали да их идентификују кријумчари су побјегли у правцу БиХ, иза себе остављајући мигранте.  

Прилигом бијега они су пробили рампу код Округлице, која се налази код насеља Доњи Тишковац, али су убрзо ухваћени. 

Према информацији које су припадници Граничне полиције БиХ добили од колега из МУП-а РХ, пронађени су мигранти у возилу и проведени у Полицијску постају Книн, док су кријумчари, возач и сувозач, побјегли у смјеру БиХ.

- Припадници Јединице ГП БиХ Стрмица су, приликом патроле и детаљним претрагама терена, пронашли двојицу страних држављана (држављанин Румуније и Афганистана), који су управљали наведеним возилом. С обзиром на то да су наведени страни држављани незаконито прешли државну границу из РХ у БиХ (у бијегу од припадника МУП-а РХ), уз сугласност дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ упућен је приједлог за протјеривање Теренском центру Службе за послове са странцима Ливно- наведено је у саопштењу.

Према скраћеном поступку реадмисије, држављани Румуније и и Афганистана су предани су полицијским службеницима ПП Книн, наводи се у саопштењу. 

Од почетка ове године, било је неколико случајева приликом чега су кријумчари покушавали возилима насилно пријећи границу, пробијањем рампи на граничним пријелазима избјегавајући граничну контролу, а на тај начин не само да угрожавају властите животе, него и животе полицијских службеника у обављању редовних послова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана