Драма на граници БиХ и Хрватске: Полицајци спасавали утопљенике из Саве

ГС
Foto: RadioNG/Ilustracija

ГРАДИШКА- Полицијски службеници постаје граничне полиције Стара Градишка су у сриједу 18. септембра око 8:30 сати, спасавали су стране држављане, који су илегално покушавали да уђу у Хрватску.

Наиме, полицијски службеници су током надзора државне границе са службеним бродом, код Долине уочили дрвени чамац с неколико особа који се кретао према обали Хрватске из смјера БиХ.

Доласком до чамца полицијски службеници су уочили да се унутра налази већа количина воде, те да се наставља пунити водом и тонути. Полицајци су их, како се истиче у саопштењу, на безбједан начин смјестили на службени брод те их превезли до обале, а потом у полицијску станицу, гдје су им понудили љекарску помоћ те обезбиједили храну и пиће.

“Полиција је увијек спремна помоћи, међутим напомињемо како су овакви незаконити преласци државне границе врло ризични, посебно јер је ријека Сава набујала и представља стварну опасност за живот. Стога поновно апелујемо на особе које покушавају илегално ући у Републику Хрватску да то не чине јер тако доводе у опасност свој живот и здравље, као и животе и здравље чланова своје обитељи”, наводи се у саопштењу полиције, преноси RadioNG.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана