Драговић: Ситуација специфична, Елез остаје у притвору три године

Срна
Драговић: Ситуација специфична, Елез остаје у притвору три године

САРАЈЕВО - Горан Драговић, један од адвоката Дарка Елеза, изјавио је да се Елез налази у специфичној правној ситуацији јер су у његовом случају егзистирала два притвора - један у предмету у којем је осумњичен и други, трогодишњи, у предмету "Лутка" који је Суд БиХ и потврдио.

Драговић је након данашњег рочишта рекао новинарима да је специфичност ситуације у томе што је Тужилаштво БиХ тек јуче поднијело приједлог за продужење притвора за дјела почињена 2018. и 2019. године на подручју Источног Сарајева, а већ данас је одустало од приједлога.

"Сматрам да такав приједлог није смио ни постојати, али Тужилаштво то правда ситуацијом да је Суд БиХ прије 10 минута донио одлуку којом му је /Елезу/ потврђен притвор од три године у предмету жЛуткаж", рекао је Драговић.

На данашњем рочишту, на којем је Тужилаштво БиХ одустало од приједлога продужења притвора јер је од Суда БиХ обавијештено да је Елезу потврђен притвор од три године у предмету "Лутка", тужилац Дубравко Чампара је затражио да обави разговор са Елезом у просторијама Тужилаштва, што судија Мира Смајловић није дозволила.

Драговић је рекао новинарима да није упознат о детаљима, као ни за који предмет су требали бити везани ти разговори.

"Ни мени није јасно оно што планира Тужилаштво. Сматрам да је то примјер демонстрације силе у односу на Елеза", рекао је Драговић.

Он сматра да је Елез на превару екстрадиран БиХ из Србије.

"Србија је дала гаранције БиХ да се њему неће судити у предмету жЛуткаж, тај уговор је заобиђен, на начин да је Елезу, наводно, одузето држављанство Србије и да те гаранције више не важе", рекао је Драговић, додајући да је то у супротности са конвенцијама, те да мисли да ће све ускоро бити рашчишћено у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана