Драган Тркуља ускоро на оптужници због убиства супруге, тврди да му је сваким даном све теже

Небојша Томашевић
Драган Тркуља ускоро на оптужници због убиства супруге, тврди да му је сваким даном све теже

БАЊАЛУКА - Сваким даном ми је све теже и теже и све више се кајем, казао је у бањалучком Окружном суду Драган Тркуља (61) из Шипова који је осумњичен да је супругу Снежану (57) усмртио сјекиром и ножем.

Тркуља је ово изјавио на рочишту за продужење притвора, а бањалучко Окружно тужилаштво тражи да му та мјера буде продужена за два мјесеца.

- У том периоду тужилаштво ће окончати истрагу и подићи оптужницу. Остало је само да буду урађене ДНК аналите и вјештачења. Продужење притвора тражимо због бојазни да би пуштање довело до ремећења реда и мира с обзиром на начин извршења кривичног дјела и његтову тежину - рекао је тужилац Мирослав Котур.

Бранилац осумњиченог Жељко Бубић противио се продужењу притвора јер за то, како тврди, нема основа. Он сматра да је  погрешно утврђена правна квалификација и да се не ради о тешком убиству већ о тешкој тјелесној повреди са смртном посљедицом.

Тркуља је супругу Снежану усмртио 30. маја  тако што је убо ножем и ударио више пута сјекиром по глави. Он се након злочина пресвукао и отишао у оближњи кафић на бензинској пумпи гдје попио кафу, а затим се предао дежурном полицајцу и рекао „убио сам жену“.

Притвор Тркуљи истиче сутра до када ће вијеће бањалучког Окружног суда донијети одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана