Драган Шево, осумњичен за убиство монаха манастира Глоговац, откривен у мотелу "Нана" у Бањалуци: Пријетио самоубиством, током хапшења се посјекао ножем

Небојша Томашевић, Невена Рељић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Драган Шево (40), осумњичен за брутално убиство монаха манастира Глоговац код Шипова Стефана Ачића (62), ухапшен је данас поподне у мотелу "Нана", а током полицијске акције сам се повриједио ножем пријетећи да ће се убити.

Шево је из мотела изнесен на носилима те је возилом Хитне помоћи превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске. Од њега је одузет нож којим се повриједио. Нож ће бити послат на вјештачење како би било утврђено да ли је њиме починио злочин.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач казао је да је полиција покушала да преговара са осумњиченим, али је он то одбио.

- Пријетио је да ће се убити па су у мотел упали припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и ухапсили га. Током интервенције је повријеђен, али је стабилно. Пребачен је у болницу и биће процесуиран - рекао је Лукач.

Шево је данас послијеподне лоциран у мотелу "Нана" у Бањалуци, гдје је изнајмио собу. Након што су га лоцирали, пред мотел је стигао велики број припадника полиције, САЈ-а, али и Лукач и директор Полиције РС Синиша Кострешевић. Лукач је потврдио да је полиција контролисала све хотеле и мотеле у Бањалуци и да су тако открили гдје се налази осумњичени. Истакао је да су контролисали и друге објекте и куће особа са којима је осумњичени могао бити у контакту.

Шево био "до гуше" у дуговима

Према нашим сазнањима, Шево је био у дуговима "до гуше", а прогањали су га каматари. Претпоставља се да је злочин починио како би се домогао новца да оплати та дуговања.

- Имао је велике коцкарске дугове те проблеме са банкама. Чак је продао и кућу да би се ријешио дугова. Утврђено је да је монаха убио вјероватно кухињским ножем и све указује да је мотив користољубље. Посљедњих дана често је долазио у манастир и знао је да би ту могло бити новца. Монасима се приказивао као мирна особа и стекао је њихово повјерење - рекао је извор "Гласа".

Шевини познаници причају да је он некада радио као пекар и да је стално носио нож.

Шево је монаха Стефана усмртио у понедјељак око 19 часова у трпезарији манастира Глоговац. Претходно је вечерао са монахом те га након тога два пута убо ножем у груди. Полиција је ухапсила и мушкарца који је Шеву довезао аутомобилом до манастира, сачекао га, па га одвезао у Бањалуку.

- Приведени возач је изјавио да није знао шта се десило те је рекао да је Шеву само довезао и сачекао га испред манастира пола сата, након чега су се вратили у Бањалуку - рекао је извор близак истрази. Није саопштено да ли је осумњичен као саучесник у убиству као ни његов идентитет.

Монах Стефан данас је сахрањен у манастиру Глоговац, гдје је служена и заупокојена литургија.

Обдукција

Монах из Шипова Стефан Ачић (62) преминуо је усљед искрварења након што му је ножем пробијена плућна артерија, утврђено је обдукцијом његовог тијела. Према том налазу, Ачић је убоден два пута у грудни кош, а нису пронађене друге повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана