Доживотна за држављанина Србије због бруталног убиства партнерке

Независне
Доживотна за држављанина Србије због бруталног убиства партнерке

ВЕРДЕН- Регионални суд у Вердену осудио је држављанина Србије (32) на доживотну казну затвора због убиства своје 31-годишње партнерке која га је хтјела напустити.

Иако је он првобитно био оптужен за убиство из нехата, осуђен је за тешко убиство јер је жртву избо ножем чак 22 пута.

Судија је током изрицања пресуде рекао да је убиство извршено из ниских побуда.

Како се могло чути током суђења, све се десило септембра, 2023. године на њен 31. рођендан. Како преносе њемачки медији, она је жељела да га напусти и одведе њихово двоје дјеце са собом.
 
Иначе, поред оптужнице коју је подигло јавно тужилаштво Вердена, њега је у приватној парници тужила и мајка жртве. Тражећи доживотну робију, представници тужилаштва, али и адвокат мајке су рекли да је он жртву убио из бијеса, а не очајања, како је он желио да представи током суђења.
 
“Како сада да то двоје дјеце живе без мајке? Он је уништио цијелу једну породицу”, рекао је у завршној ријечи адвокат који је заступао мајку жртве. Он је додао да је жртва још раније жељела да га напусти, али није смјела због његових константних пријетњи. Штавише, отежавајућа околност је то што ју је убио пред њиховим малољетним сином.
 
С друге стране, адвокат одбране је затражио 10 година казне, јер се, како он тврди, радило о убиству из нехата. Према његовим ријечима, оптужени је злочин починио из очаја и безнађа у којем се нашао. Судија није прихватио овај аргумент.
 
Током суђења прочитане су његове поруке, које су пуне бијеса. Он је наводно већ неколико пута изгубио контролу током константних свађа са жртвом. Судија сматра да он ово није учинио из очаја, већ зато што је био увријеђен, бијесан и разочаран.

Иначе, свој бијес и пријеку нарав је показао и током изрицања пресуде. Наиме, док је судија образлагао пресуду, он га је бијесно прекидао, пријетећу му у више наврата. Њемачки медији преносе да пресуда није коначна те да ће држављанин Србије имати право на жалбу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана