Дошла код мајке да је чува, обје изгорјеле у пожару

ГС
Дошла код мајке да је чува, обје изгорјеле у пожару

ЗЕНИЦА - Мајка А.Ф. (87) и кћерка Д.С. (69) преминуле су синоћ усљед пожара који се догодио на њиховој породичној кући у селу Хајковићи код Зенице. Према прелиминарним резултатима истраге, узрок пожара је димњак куће.

Према ријечима дежурног службеника у Оперативном центру Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона (ЗДК), до пожара је дошло у 3.30 часова.

Пожар је локализован јутрос у седам часова када су приликом уласка у кућу пронађена два угљенисана тијела.

-Kћерка је пронађена код улазних врата, гдје је страдала вјероватно док је покушавала  да побјегне из ватре и дима. Међутим, у том тренутку на њу су се срушиле греде и није јој било помоћи. Мајку су пронашли у другој соби како лежи на поду  каже полиција.

У пријеподневним часовима извршен је увиђај на лицу мјеста од службеника Сектора криминалистичке полиције, Инспектора за заштиту од пожара МУП-а ЗДК под надзором дежурне тужитељке Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

-Током увиђаја утврђено је да су смртно страдале двије женске особе и то највјероватније власница куће А.Ф. и њена кћерка Д.С., обје из Зенице. Према прелиминарним резултатима до којих се дошло током увиђаја, узрок пожара су ужарене честице које су из димњака дошле у контакт са дрвеном конструкцијом крова, након чега се кров запалио, а потом се пожар проширио и на остале дијелове куће. Такође ће бити ангажован и вјештак из области противпожарне заштите који ће о узроку пожара дати свој налаз и мишљење - стоји у саопштењу МУП-а ЗДК.

Додали су да је дежурна тужитељка наложила обдукцију тијела смртно страдалих особа која ће бити обављена у послијеподневним сатима ради утврђивања узрока смрти.

Бројни мјештани Хајковића су у шоку и невјерици. Мало ко од њих смогао је снаге говорити о овој незапамћеној трагедији.

- Док јој је муж био жив, био ми је најбољи пријатељ. Сви смо лоше због овога, супругу сам једва смирио. Не може доћи себи. Комшије и сви смо шокирани. Нико не зна шта се догодило синоћ. Кућа изгорјела, сручило се на њих, оне изгорјеле и ето - каже Реџеп Агић.

Додаје да је ћерка дошла у село да чува своју мајку, јер су се она и сестра смјењивале.

-Једну седмицу чува једна, другу друга јер је она остала сама. Дошла је код ње да с њом борави и ето. Јуче смо били сретни због Бајрама, а погледајте какав нам је данас дан и Бајрам. Не може бити већа трагедија. Легле здраве спавати, а ујутро их нашли угљенисане. Кућа једноставно изгорјела, пропала. Шта је узрок, ваљда ће струка открити – рекао је Агић за 072инфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана