Дошао из Њемачке и силовао дјевојку

Срна
Дошао из Њемачке и силовао дјевојку

Двадесетчетверогодишњи Ф. З. из Вукосавља ухапшен је због сумње да је силовао 18-годишњу дјевојку у унајмљеној соби у склопу преноћишта на бензинској пумпи у Шамцу, пеноси Аваз,

Дјевојка је силовање пријавила 21. децембра полицији у Шамцу наводећи и идентитет нападача, који је убрзо пронађен и ухапшен. Како сазнајемо, ради се о младићу који живи и ради у Њемачкој и повремено долази у БиХ. Они су се познавали из виђења.   

Међутим, посљедњих шест мјесеци су често комуницирали преко друштвених мрежа. У тим контактима договорили су да се састану када се он врати у БиХ.

Састали су се на бензинској пумпи и први резултати истраге указују да дјевојка није пристала да с њим има сексуални однос, већ је на то била присиљена.

- Он је ту изнајмио собу и успио је да је намами унутра тако што је од ње узео мобилни телефон. Потом ју је, под пријетњом, увео у собу и силовао. Након тога је сјео у аутомобил Ауди, њемачких регистарских ознака, и одвезао се. Послије пријаве накнадно га је пронашла полиција из Модриче - наводи извор близак истрази.

Појашњава да су радом на терену инспектори успјели потврдити наводе из пријаве. Пронађени су и докази да су осумњичени и жртва у критично вријеме боравили на бензинској пумпи.

Предат тужиоцу

У ПУ Бијељина наводе да је цијели случај пријављен 21. децембра.  

- Према пријави су поступили полицијски службеници и оперативним радом на терену Ф. З. је лоциран и ухапшен. Након криминалистичке обраде, предат је у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју уз извјештај о почињеном кривичном дјелу силовања - рекла је портпарол ПУ Бијељина Александра Марић.

Након испитивања осумњиченог Ф. З., дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој затражио је да му се одреди једномјесечни притвор. О приједлогу ће одлучивати судија за претходни поступак добојског суда, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана