Долијао бјегунац, крио се 13 година под лажним идентитетом

Н. Т.
Долијао бјегунац, крио се 13 година под лажним идентитетом

ЗВОРНИК - Полиција је ухапсила мушкарца осумњиченог за организовани криминал и злоупотребе дрога, који се 13 година крио под лажним идентитетом.

Како је саопштено из Полицијске управе Зворник ради се о држављанину Србије за којим је расписана потјерница 2010. године.

Акцију хапшења извели су припадници ПУ Зворник  у сарадњи са полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- Лице, које је користило лични документ са измјењеним идентитетом  покушало је да ступи у процедуру израде хитног пасоша у Полицијској управи Зворник 14. новембра око 17 часова и лишено је слободе. Лице се сумњичи да је извршило крађу идентитета тако што је прибавило лична документа на име другог лица - наводи се у саопштењу ПУ Зворник

Додаје се да се предузимањем оперативних мјера и радњи полицијских службеника, дошло до сазнања да се ради се о криминогеном лицу, држављанину Србије.

- Утврђено је да је за тим лицем 2010. године расписана међународна потјерница због извршених кривичних дјела организованог криминалитета у вези са злоупотребом опојних дрога. Поступак утврђивања стварног идентитета је у току-наводи се у саопштењу.

Истиче се да је након криминалистичке обраде лице које се представља као С.К. из Србије уз извјештај о кривичним дјелима навођење на овјеравање неистинитог садржај и фалсификовање предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Наводи се да је поменутом лицу Основни суд у Зворнику 16. новембра одредио мјеру притвора у трајању од 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана