Догађај који је узнемирио Бужимљане: Бака осуђена за убиство бебе

ГС
Foto: Илустрација

Ханча Елкасовић добила годину затвора, а њена кћерка Лејла ослобођена оптужби за чедоморство

Кантонални суд у Бихаћу изрекао је неправоснажну пресуду којом је Ханча Елкасовић (44) из Бужима осуђена на годину затвора због убиства бебе коју је родила њена кћерка Лејла (22).

Истом пресудом Лејла Елкасовић ослобођена је оптужбе за потоморство, потврђено је из Кантоналног суда у Бихаћу.

Насилна смрт

Како је ријеч о првостепеној пресуди, странке имају право жалбе Врховном суду Федерације БиХ. Мајка и кћерка браниле су се са слободе.

Случај који је потресао Крајину десио се 16. августа 2019. године. Према наводима из Тужилаштва Унско-санског кантона, оптужница против мајке и кћерке потврђена је 7. маја 2020. године након што су проведена сва вјештачења.

Убиство бебе откривено је након позива дежурног љекара Дома здравља Бужим, који је јавио полицији да је донесено новорођенче за које је утврдио да је умрло насилном смрћу иако су мајка и кћерка изјавиле да је рођено мртво.

Услиједила је истрага, након које је полиција утврдила да је кобног дана око 4.30 сати у бужимском насељу Елкасова Ријека, у својој породичној кући, након што се породила у присуству своје мајке, Лејла рекла да не жели то дијете, те су се договориле да га угуше.

Дошло до гушења

Према наводима из оптужнице, Ханча је маказама пререзала пупчану врпцу новорођенчета, а да је притом није завезала. Потом је дијете потпуно замотала у чаршаф, а касније и у деку, те га оставила на под поре– Тако су бебу оставиле без кисеоника, усљед чега је дошло до смрти искрварењем кроз неподвезани пупчаник и гушењем усљед механичког зачепљења носа и уста – наведено је у саопћењу Тужилаштва УСК пише Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана