Полицајци спријечили жену да скочи са висине од 15 метара

Г.С.
Полицајци спријечили жену да скочи са висине од 15 метара

ДОБОЈ - Полиција у Добоју спријечила је самоубиство четредсетдвогодишњакиње која тренутно борави у Добоју, која је имала намјеру да скочи са куће са висине од око 15 метара.

Случај је полицији је пријављен полицији око 13,25 часова, када је суграђанка уочила да се на рубу крова налази непозната женска особа која жели извршити самоубиство, а која је неколико пута и рекла да ће скочити.

"Одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Добој 1 који су ступили у вербални контакт са наведеном, те након што су задобили њено повјерење полако су се попели на кров објекта те исту спустили на безбједну локацију", наводе из ПУ Добој.

О свему је била обавијештена Служба хитне помоћи Дома здравља Добој и Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Добој који су изашли на лице мјеста.

"Након наведеног истој је указана потребна љекарска помоћ од стране Службе хитне помоћи, а потом је превезена у добојску болницу", наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Добој се захваљује суграђанки која је позвала полицију у жељи да помогне и спријечи  трагедију.

Када сам видио жену на крову, одмах сам ступио у контакт с њом и осјетио сам да постоји велика шанса да је колеге и ја спасимо, што смо на крају и учинили.

Рекао је ово за Српскаинфо командир Станичног одјељења полиције Подновље Срђан Кнежевић који је учествовао у спасавању жене, која се јуче хтјела убити у Добоју. Кнежевић истиче да су они и колеге поносни на то што су спасили људски живот.

Испричао је да је око 13.25 часова суграђанка назвала полицијску станицу и рекла да се на крову куће њеног комшије налази непозната жена која пријети да ће се убити и да је више пута поновила да ће скочити.

– Одмах смо се упутили на ту адресу. Примијетио сам непознату жену на крову и заједно са колегама Стојаном Петрушићем, Дарком Ђекићем и Дејаном Јелићем обезбиједили смо лице мјеста – каже Кнежевић.

Он додаје да је одмах покушао ступити у контакт са женом која је била на крову и да је добио позитивну реакцију од ње.

– Постоје правилници како се поступа у оваквим случајевима, али опет када сте на терену морате да размишљате о свим ситницима. Почео сам да причам са њом и осјетио да би све могло бити завшрено на добар начин. Током разговора питао сам је да ли могу да уђем у двориште и она се сложила са тим – каже Кнежевић за Српскаинфо.

Додаје да је стално разговарао са њом и радио све да стекне њено повјерење, што је успио.

– Кућа је направљена такп да се једног дијела може попети на кров. Потом сам је питао сам да ли могу и ја да се попнем на кров и она ми је то дозволила. Када сам се попео остварио сам још бољу комунукацију и знао сам да ћемо јој спасити живот. Стекао сам њено повјерење и успио сам је тада наговорити да одустане од самоубиства и она ми је пришла – истакао је Кнежевић.

Каже да су затим пришле и његове колеге и да су је заједно спустили са крова и предали радницима Хитне помоћи.

Кнежевић каже да је на почетку све подузимао да жену спаси и да није смио себи дозволити неке црне мисли.

– Међутим, када смо јој колега и ја спасили живот, осјећао сам се поносно. Све смо заједно урадили. Спасили смо један живот и то је уствари основа нашег посла. Због тога смо и одлучили да будемо полицајци како би увијек били ту за наше суграђане и за све којима је потребна полицијска помоћ – поручио је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана