Добојлији одређен притвор за изнуду и зеленашење

Н. Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Миши Петковићу (42) из Добоја, који је осумњичен за зеленаштво и изнуду, судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор.

Како је саопштено из овог суда, наводећи иницијале, притвор је одређен због бојазни од бјекства, понављања кривичног дјела и утицаја на  свједоке и доказе.

Петковића, који иза себе има бројна најтежа кривична дјела и већ је одслужио казне за два убиства и као и због разбојништва, ухапсила је бањалучка полиција након пријаве да раднице кладионице да је украден новац и цигарете.

Полиција је истражујући ту пријаву утврдила да се ради о Петковићу и да је он од раднице кладионице "Моцарт" пријетњама изнудио кључ и шифре од аларма и каса. 

Након тога је ушао у кладионицу те из касе узео новац и цигарете све укупно вриједно око 11.000 КМ.

"Осумњичени је у периоду од 23. септембра 21. октобра, у улици Царице Милице у Бањој Луци, искористио повјерење оштећене Р.В.Б, раднице у кладионици „Моцарт" и њену материјалну ситуацију, те истој дао новац на зајам, а за себе уговорио несразмјерну имовинску корист. Осумњичени је упутио озбиљне пријетње на живот и тијело према малољетном дјетету оштећене, а употребом ватреног оружја пријетио оштећеној, те је од ње украо кључ од кладионице и шифру сефа а потом из сефа узео новац у износу од 7.808,80 КМ, цигарете у вриједности од 1.657 КМ  и новац од ваучера у износу 3.165 КМ" саопштило је раније тужилаштво
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана