Добојлија трактором ударио пјешака па га претукао дрветом и ногама

GS
Foto: Arhiva

Окружни суд у Добоју одредио је притвор Ћ.М. (22) из овог града због сумње да је ударио трактором М.М., а потом га претукао дрветом и ногама, те на крају оставио да лежи у шуми.

Претходно је тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, након испитивања осумњиченог Ћ.М., предложио да му буде одређен притвор, а терети га да је био саизвршилац покушаја убиства, преносе Независне новине.

- Осумњиченом се ставља на терет да је 12. октобра око 19 сати, на подручју Дервенте, након што је заједно са једним малољетником исјекао огревно дрво и превозио га трактором, покушао убити М.М., који је стао испред трактора у намјери да их заустави - наводе из Окружног јавног тужилаштва Добој.

Задобио тешке повреде

Двадесетдвогодишњак је, како га терете, на М.М. кренуо трактором и ударио га предњим дијелом те радне машине.

- М.М. је тада пао на земљу, а након тога је, како се сумња, Ћ.М. сишао са трактора и заједно са малољетником неколико пута ударио дрветом и ногама у главу и тијело М.М. - истакли су из Окружног јавног тужилаштва Добој.

М.М. је, наглашено је, задобио тешку повреду, опасну по живот, односно прелом лијеве темпоралне кости главе и прелом ребара.

Затражен притвор

- Осумњичени је заједно са малољетником отишао, а М.М. је остао да лежи у шуми - навели су из добојског тужилаштва.

Тужилац је предложио да се одреди притвор осумњиченом, како он, евентуално, не би ометао кривични поступак утицајем на свједока. Притвор је, између осталог, затражен и због висине запријећене казне - може се изрећи затвор од 10 година, па и тежа казна.

Одлучујући о приједлогу тужилаштва, судија Окружног суда у Добоју је одлучио да двадесетдвогодишњег Ћ.М. пошаље мјесец дана иза браве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана