Добојлија надувао 4,12 промила

ГС
Добојлија надувао 4,12 промила

ДОБОЈ – Полиција у Добоју ухапсила је В.Д. из тог града јер је пијан возио аутомобил.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој јуче је полиција око 13.10 часова ухапсила В.Д. код кога је утврђено присуство алкохола у организму од 4,12 г/кг.

Подсјећамо, ово је већ трећи пут у овом мјесецу да полиција открива незамисливе промиле код возача.

Тако је полиција је код једног возача у Бањалуци утврдила 4,65 г/кг алкохола у организму.

Наиме, припадници Полицијске управе Бањалука су, на подручју овог града и општина Прњавор, Котор Варош и Кнежево, 15. и 16. октобра реализовали акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу пијаних возача. Под лупом је било 389 учесника у саобраћају, од чега су 124 кажњена због вожње под дејством алкохола, колико их је и искључено из саобраћаја.

"Код 12 возача је утврђено присуство алкохола веће од 1,51 г/кг, а код једног возача у Бањалуци утврђено је 4,65 г/кг алкохола у организму. Због алкохолисаности је ухапшено 17 возача. За остале прекршаје санкционисана су 22 возача", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Такође, полиција је у Градишци ухапсила  четрдесетшестогодишњу жени из тог града након што је заустављена приликом саобраћајне контроле и "надувала" 5.19 промила алкохола, преносе Незавинсе.

Како сазнајемо жена је била за воланом у таквом стању иако тада није дјеловало да је много пијана, међутим шок је услиједио када је алкотестирањем утврђено да има више од пет промила.

Осим ње у оквиру акције контроле саобраћаја, због присуства алкохола у организму ухапшена је још једна дјевојка (27), која је возила са 1.67 промила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана