Добојлија крвнички ударао супругу пред дјецом: Јеси ли гледала снимак из Градачца ?

Срна
Foto: Илустрација

ДОБОЈ - Окружно јавно тужилаштво у Добоју, након спроведене истраге, подигло је оптужницу против Ивана Врдољака (36), због почињеног кривичног дјела насиље у породици или породичној заједници.

Оптужницу је 07. септембвра потврдио судија за претходно саслушање Основног суда у Добоју, а оптуженом је продужен притвор који може трајати најдуже годину и шест мјесеци након потврђивања оптужнице, уз редовну судску контролу оправданости мјере притвора.

Оптужен је да је у дужем временском периоду и то од 2018. године, па до 15. августа 2023. године, у породичној кући у Добоју, константно угрожавао спокојство и тјелесни интегритет своје супруге оштећене В.Д. тако што је физички и психички нападао, тукао два пута седмично, лупао ствари по кући, радећи то и у присуству малољетне дјеце, те оштећеној упутио озбиљну пријетњу да ће убити и њене родитеље, пише Аваз.

Тако је 15. августа, послије 22.30 сати, у породичној у Добоју, након краће вербалне расправе ухватио супругу за врат и косу, након чега се она успјела ослободити и одгурнути оптуженог у намјери да побјегне из куће. Он ју је сустигао на излазним вратима куће, ухватио за мајицу и подерао је, а оштећена се успјела сакрити у подрум куће, а затим поред ограде дворишта, да би је након десетак минута оптужени пронашао, стоји у оптужници.

„Задао јој је ударац шаком по лицу, а потом ухватио за ухо и косу и вукао по трави, а све је то трајало неких 15 до 20 минута, а за то вријеме јој је говорио како није способна одгајати дјецу и да ли је гледала снимак из Градачца, а када су ушли у кућу, оштећена је отишла у собу гдје су се налазила њихова малољетна дјеца син ... (рођен 2012. године) и кћерка ... (рођена 2016. године). Оптужени се оштећеној обратио рјечима да је она покварила дјецу, да их није знала васпитати, а потом јој у присуству дјеце задао ударац отвореном шаком у предјелу главе, од којих удараца је оштећена задобила тјелесне повреде у виду крвног подлива изнад и испод десног ока, у предјелу десне надлактице и задње стране лијеве ушне шкољке“, наводи се у оптужници.

Врдољак је потом разбио све телефоне који су били у кући, након чега су дјеца почела да плачу, а он је наставио галамити, рекавши да су за све њихове проблеме криви родитељи оштећене, те да ће их убити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана