Ђорђе Ждрале пуштен из затвора

Г.С.
Ђорђе Ждрале пуштен из затвора

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Ђорђе Ждрале пуштен је данас у послијеподневним сатима из државног затвора у Војковићима, сазнају федерални медији.

Он је пуштен одлуком Суда БиХ, што је потврдио за Авазов портал Синиша Перковић, директор затвора.

“Дошло је са Суда рјешење о спајању казни и ми смо поступили по рјешењу”, рекао је Перковић.

Подсјећамо, Суд Босне и Херцеговине осудио је 2010. године Ђорђа Ждралу на 20 година затвора због убиства Љубише Савића Маузера 2000. године у Бијељини. Тужилаштво је утврдило да је Ждрале убио Маузера заједно са Влатком Мачаром који је 2008. године страдао у експлозији бомбе на Палама.

Према оптужници Ждрале је током 2000. године, док је издржавао казну затвора у Источном Сарајеву због убиства Горана Батинића са сарадницима испланирао убиство Маузера. Они су Ждрали припремили двије аутоматске пушке и велику количину муниције, рукавице, одјећу и возило Тоjота Kармy. Пратили су Маузера, те прикупљали све податке о њему.

Ждрале, који је завршио школу за машинског техничара, из затвора у Источном Сарајеву тражио је допуст између 5. јуна и 12. јуна 2000. године.

Са својим помагачима 7. јуна исте године у периоду од 20.30 и 20.50 часова у Бијељини на раскрсници близу жељезничке станице убио Маузера којег су изрешетали с 13 метака од чега је шест погодило Маузера који је подлегао на лицу мјеста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана