Ђоко Екватор пријављен да је наплатио стан који није саграђен

Н. Томашевић
Ђоко Екватор пријављен да је наплатио стан који није саграђен

БАЊАЛУКА - Против Ђорђа Давидовића званог Ђока Екватор, директора фирме ”Екватор”, полиција је данас поднијела нову пријаву тужилаштву због сумње да је преваром прибавио корист у износу од 174.720 марака.

Полицијска управа Бањалука, саопштила је, наводећи иницијале, да је извјештај поднесен због сумње да је почињено кривично дјело преваре.

- Ђ.Д. је осумњичем да је као директор и одговорно лице предузећа из Бањалуке, наведено кривично дјело починило у врменском периоду од 25. децембра 2018. до 15. марта 2023. године, чиме је прибавило противправну имовинску корист у износу од 174.720 КМ - саопштила је полиција.

Пријава се односи на један стан и два паркинг мјеста у улици Вељка Млађеновића у бањалучком насељу Нови Борик које је Давидовић продао оштећеном. Све је уредно наплаћено, али купац никада није уселио у стан, нити је градња зграде завршена. У међувремену закључили су и поравнање по којем је Давидовић био дужан да му исплаћени новац врати до 15. марта 2023. године, али то није учинио до данас. 

Прошле седмице против Давидовића и ”Екватора” поднесена је пријава због сумње да су починили 20 кривичних дјела којима су прибавили корист у износу од 8,2 милиона марака. Пријава се односи на пословање са градом Бањалука и Топланом, али и на некретнине у Новом Борику, гдје је чак утврђено да су исте некретнине по два или више пута продаване различитим купцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана