Дјевојка мистериозно нестала у Добоју: Мјесец дана ни трага, ни гласа од ње

ГС
Дјевојка мистериозно нестала у Добоју: Мјесец дана ни трага, ни гласа од ње

Игор Јурић оснивач фондације “Тијана Јурић” апеловао је на све који имају било какву информацију о Танији Варајић да се одмах јаве породици или полицији, јер како истиче, много времена је прошло и битан је сваки сат и минут.

Како истакао, дјевојка је само пар дана прије нестанка стигла из Канаде, а виђена је и да носи јакну, коју је и донијела кући и која не припада њој. Јакна је плаве боје, унисекс модела, у Јурић је у програму ТВ Прва апеловао на све који је препознају или било шта знају о овом одјевном предмету, а прије свега коме припада, да се одмах јаве надлежнима или породици, је би то могао бити важан траг до нестале дјевојке.

– Дјевојчица која је нашег поријекла, али живи у Канади дошла је код бабе и дједа у Добој. Апелујем на све грађане Добоја ако имају било какву информацију о нестанку ове дјевојчице да се обрате полицији. Већ је критично неко вријеме гдје се плашимо за њен живот. Веома битан детаљ је јакна, она ју је обукла неколико дана прије нестанка и ако је неко препозна може бити траг да се расвијетли њен мистериозни нестанак – каже Јурић.

Таниа нестала под веома чудним околностима.

– Дјевојчица је заиста под неким веома чудним околностима изашла из куће, камера је снимила њен излазак из куће, али јој се ту губи сваки траг. Ми вјерујемо и надамо се да је жива, али је прошао велики проток времена и сада је јако битно да свако ко има било какву информацију, да је достави полицији или породици – каже Јурић.

Упитан да прокоментарише шта значи излазак под јако чудним околностима објашњава:

– У току ноћи је отворила прозор и буквално прескочила преко бакиног кревета и не знамо који су разлози за то. Сада је сваки минут и секунд драгоцјен да се ово дијете спаси. Позивам и Танију, ако гледаш ову емисију, знај само да ти родитељи много пате, да су у јако тешком психичком стању. Дјевојчица има двије сестре и једног брата, много им је тешко и апелујем на све, а и на саму Танију, ако гледа ово да се јави. Ријешиће се све, само да се врати кући – каже Јурић.

Како истиче, у овом случају не би био покренут Амбер алерт, јер није ријеч о малољетној особи, али је он изузетно важан, јер подиже свијест и будност када су овакве ситуације у питању.

Каже и да је породици савјетовао потпуну искреност са надлежним органима, али и, колико год је могуће, присебност.

– Породица мора да буде потпуно искрена са надлежним органима. Јако је важно бити присебан, да се одржи породица на окупу, да постоји свијест да су ту и друга дјеца – каже Јурић.

Вјештачење телефона није много показало, а најважније је сада открити коме припада јакна коју је Танија носила, каже Јурић.

– Могуће да је имала неки контакт, телефон није много тога показао. Могуће да је постојао неки контакт, јер је само неколико дана раније она од некога добила ову јакну или је од некога узела и због тога је можда ова јакна кључни доказ или траг који може да расвијетли овај нестанак – каже Јурић за “Прву”.

Није имала обућу на ногама, носила бијелу мајицу

Таниа Варајић је ситније грађе, висине око 163 центиметра и тежине око 54 килограма. Има кратку смеђу косу и плаве очи. У тренутку нестанка, млада жена је носила бијелу мајицу, сиву тренерку, али није имала обућу на ногама.

Полиција је реаговала одмах по пријави породице и апеловала на све који имају било какве информације о њеном нестанку, одмах обавијесте најближу полицијску станицу или позову бесплатни број телефона 122.

– Свака информација може бити од кључне важности за проналазак ове младе жене и њено сигурно враћање породици – навели су из полиције, пише Блиц.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана