Дјевојка из Бановића отворила агенцију па грађанима љетовање претворила у ноћну мору

ГС
Foto: Фејсбук

Опшински суд Бановићи потврдио је оптужницу Кантоналног тужилаштва у Тузли против 24-годишње Амине Ђерзић из Бановића, због постојања основане сумње да је као оснивачица и директорица Туристичке агенције Диамонд Травел из Бановића починила продужено кривично дјело превара.

Из Тужилаштва Тузланског кантона су објаснили на који начин је извршена превара, истакнувши да је Ђерзић је оптужена да је у периоду од марта до јула 2021. године, као оснивачица и директорица споменуте туристичке агенције, коју је регистровала тек у јуну 2021., ступала у контакте са већим бројем особа.

Те особе су, како су појаснили, биле заинтересиране за љетовање у Турској, Црној Гори и БиХ те их је Ђерзић доводила у заблуду да ће туристички аранжмани које одаберу бити и реализовани, иако није имала намјеру то и учинити.

"Тако је у наведеном периоду око 180 особа извршило уплате цјелокупних износа за усмено договорене аранжмане за љетовање на банковни рачун оптужене или њеног мужа или су извршили готовинске уплате, а оптужена је новац присвајала за себе, не уплаћујући новац хотелима или другим туристичким агенцијама, због чега оштећени нису реализовали ни један уплаћени туристички аранжман", навели су из Кантоналног тужилаштва у Тузли.

Ђерзић је оптужена да је преварама себи прибавила имовинску корист и оштетила већи број особа у износу од око 235 хиљада КМ.

Тужилаштво је истражне радње провело са Сектором криминалистичке полиције МУП-а ТК, Одсјек за борбу против привредног криминала и корупције и Одјељењем криминалистичке полиције ПУ Бановићи.

Током истраге су обављена и релевантна вјештачења, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана