Дјечак повријеђен у Приједору у стабилном стању

ГС
Дјечак повријеђен у Приједору у стабилном стању

БАЊАЛУКА- Деветогодишњак који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи у Приједору, стабилног здравственог стања и ван животне опасности, потврђено је за “Независне новине” у Универзитетском клиничком центу (УКЦ) Републике Српске.

Дјечак се синоћ око 18.40 у мјесту Гаћани код Приједора возио „томосом“ са оцем када је дошло до слијетања а у несрећи је погинуо његов отац М.Ш. из Приједора.

Како су рекли у УКц-у,  дијете је свјесно и стабилно, а примљено је са тешком повредом односно преломом зглоба десне руке, те је смјештен у Клинику за дјечију хирургију УКЦ Републике Српске, гдје остаје на даљем лијечењу и праћењу.

Из ПУ Приједор су саопштили да је увиђајем на лицу мјеста утврђено да је у незгоди учествовао М.Ш. из Приједора управљајући мопедом „томос који је приликом слијетања са коловоза смртно страдао.

-Тешке тјелесне повреде задобило је малољетно лице које се превозило на мопеду и које је због тежине повреда превезено у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци - навели су из полиције.

Апеловали су на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, прилагоде брзину условима и стању на коловозу и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.

-Посебан апел упућујемо возачима мотоцикала, лаких мотоцикла и мопеда да приликом учествовања у саобраћају користе заштитну опрему и да посебну пажњу посвете безбједности лица која се превозе на овој категорији возила - додали су из Полицијске управе Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана