Дјечак који је задобио тешке повреде од петарде оперисан и у стабилном стању

Срна
Дјечак који је задобио тешке повреде од петарде оперисан и у стабилном стању

БАЊАЛУКА – Дјечак (11) из Бијељине који је повријеђен приликом употребе пиротехничких средстава оперисан је и хоспитализован у Клиници за дјечију хирургију Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци и његово здравствено стање је стабилно, потврђено је из УКЦ-а.

Начелник Клинике за пластично-реконструктивну хирургију УКЦ-а Никола Барош рекао је да је пацијенту извршена ампутација палца, кажипрста и трећег прста десне руке, а присутна су и оштећења четвртог и петог прста, као и велики дефекти на шаци десне руке.

- Након оперативног збрињавања, пацијент је хоспитализован у Клиници за дјечију хирургију УКЦ Републике Српске - наводе из УКЦ-а.

Повријеђени дјечак је из бијељинског насеља Пучиле и остаће у УКЦ-у на даљем праћењу и лијечењу.

Из УКЦ је потврђено Срни да је дјечак у суботу, 2. јануара, у послијеподневним часовима санитетским возилом Дома здравља Бијељина довезен у УКЦ. Дежурни љекар Дома здравља пријавио је полицији 2. јануара у 13.22 часова да је довезен малољетник, рођен 2009. године, из бијељинског насеља Пучиле са тешким повредама које су настале од петарде, односно ракете.

Полиција је извршила увиђај лица мјеста на дјечијем игралишту у бијељинском насељу Пучиле и о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Полицијска управа Бијељина поновила је апел родитељима да дјецу упознају са могућим посљедицама нестручне употребе пиротихничких средстава, истичући да петарде нису играчке и да не постоји безопасна пиротехника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана