Дјечак који је слетио бициклом низ стрмину на излетишту стабилно, хоспитализован у УКЦ-у Српске

Небојша Томашевић
Foto: Ватрогасна бригада Бањалука

БАЊАЛУКА - Тринаестогодишњак који је синоћ повријеђен када је бициклом слетио са пута према излетишту Бањ Брдо у Бањалуции и пао низ стрмину, задобио је прелом руке и задржан је болници.

Како је за „Глас Српске“ потврђено у Универзитетском клиничком центру  Републике Српске, повријеђени дјечак је хоспитализован у Клиници за дјечију хирургију.

Из ове здравствене установе су нам потврдили да је малољетни пацијент задобио фрактуру десне руке, због чега је збринут у болници и његово здравствено стање је стабилно.

Ова незгода се десила синоћ нешто прије 19 часова на путу према Бањ Брду, око 200 метара испод споменика. Полицији је овај случај пријављен у 19.15 часова.

Према пријави. бициклиста је на Бањ Брду изгубио контролу и пао а одвозило га је возило Службе хитне помоћи.

Дијете се према незваничним информацијама, изгубивши контролу над бициклом, сурвало низ стрмину у  шуму поред пута.

Услиједила је паника и потрага за њим а на терену су се убрзо нашли и ватрогасци, хитна  помоћ и полиција.

Бањалучанка која је била на Бањ Брду у вријеме незгоде је испричала да је чула да због специфичности терена бициклисту нису одмах могли пронаћи у шуми и потрага је трајала око пола сата.

Ватрогасци су на својој званичној „Фејсбук“ страници Ватрогасне бригаде Бањалука објавили да су јуче у 18.57 часова на Бањ брду учествовали у техничкој интервенцији извлачену повријеђене особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана