Дјеца страдала у таксију: Мјештани Лазаревца открили језиве детаље несреће

ГС
Дјеца страдала у таксију: Мјештани Лазаревца открили језиве детаље несреће

Милан Л. возач "аудија" у који је данас у 12.50 у Лазаревцу ударио воз запослен је у једном такси удружењу.

Он је у тренутку саобраћајне несреће возио Милана Д. који је ишао са своје двоје дјеце, кћеркицом (14) и сином (12) кући. Таксиста и двоје дјеце страдали су на мјесту, док се оцу дјеце боре за живот.

Како се може чути на терену, воз је ударио у такси возило које је унајмио отац малишана како би стигли кући.

„Воз није могао да укочи. Сцене су биле језиве. Вукао је аутомобил неколико стотина метара!“, овим ријечима описују стравичну саобраћајну несрећу у Лазаревцу мјештани који живе недалеко од пруге гдје су страдали брат М. Д. (12) и сестра М. Д. (14), таксиста Милан Л., док је отац Милан Д. малишана тешко повријеђен.

Како причају мјештани, на пружном прелазу гдје је дошло до стравичне несреће саобраћајне сигнализација не ради већ дуже вријеме иако су упозоравали надлежне.

Мјештани тврде да сигнализација не ради

„Тврде и да се поред тога пружни прелаз не види од траве и корова који су обрасли. Овдје је било много саобраћајних несрећа. Најмање осморо људи је погинуло посљедњих година. Сваки пут када се несрећа деси овдје дођу и рашчисте и поправе све, а онда забораве на то“, каже један од мјештана.

Подсјетимо, дјечак М. Д. (12) и дјевојчица М. Д. (14) погинули су данас у саобраћајној несрећи која се догодила на пружном прелазу у мјесту Петка у Лазаревцу када је на аутомобил марке “ауди” налетио воз.

У несрећи је погинуо и возач Милан Л., док је отац дјеце Милан Д. (38) тешко повријеђен.

Како наводе из Инфраструктура железница Србије, на дијелу барске пруге између Лазаревца и Лајковца, данас у 12.40, на путном прелазу обезбјеђеном свјетлосним саобраћајним знацима и саобраћајним знацима на путу, путнички воз је налетио на аутомобил, који је прелазио преко пруге.

Како се види на друштвеним мрежама аутомобил је потпуно смрскан.

“Сви уређаји су били укључени”

Том приликом, како се наводи даље, три особе из аутомобила су погинуле, док је четврта особа задобила тешке тјелесне повреде.

Како тврде, сви уређаји на путном прелазу су били укључени и потпуно исправни, које је возач путничког возила није испоштовао. На лице мјеста одмах су изашли МУП и Хитна помоћ.

Жељезнички саобраћај на овом дијелу пруге је у прекиду, додају.

„Инфраструктура жељезница Србије изражава саучешће породицама настрадалих и жаљење због несреће која се догодила. Инфраструктура жељезница Србије и овај пут поново упозорава и апелује да се на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, да се вози опрезно и одговорно. Само на тај начин могу се спречити овакве несреће и сачувати људски животи“, закључује се у саопштењу.

Обустављен жељезнички саобраћај

На аутомобил марке “ауди” је налетио воз који је саобраћао на линији Пријепоље – Београд.

Обустављен је жељезнички саобраћај, пише Блиц.

На лицу мјеста је дежурни јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Лазаревцу који обавља увиђај. Очекује се да сваког тренутка стигне и полиција из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана