"Дивљао" возећи мотор 278 километара на час: Похвалио се на мрежама па га полиција пронашла (ВИДЕО)

ГС
Foto: Зеницаблог

ЗЕНИЦА- Управа полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона је ових дана санкционисала возача мотоцикла, који је надомак Зенице својим двоточкашем возио чак 278 километара на сат, директно угрожавајући свој и животе свих учесника у саобраћају на тој дионици.

Како пише Зеницаблог, полиција је "обавијештена" тако што се прекршилац сам хвалио снимком којег је подијелио на друштвеним мрежама.

Видео је објављен у јуну, али је накнадно утврђено да је настао средином априла. Снимљен је на потезу од Кружног тога у Перином хану, код излаза на Аутопут А1 Зеница Југ – Сарајево, да би мотоциклиста наставио поред бензинске пумпе ка Лашви.

На самом почетку претиче путнички аутомобил, а потом и камион на “дуплој пуној” линији, а код видљивих саобраћајних знакова ограничења од 60 и 70 км/ч, он вози 276 и 278 км/ч.

- Видео садржаја вожње мотоцикла чији возач том приликом чини више прекршаја у саобраћају, а који је публикован на друштвеним мрежама, обавјештавамо вас да су полицијски службеници Полицијске станице Центар (Зеница) идентификовали возача мотоцикла, а ради се о М.М. (28) из Зенице. Утврђено је да се спорна вожња мотоцикла и чињење прекршаја догодило у мјесецу априлу ове године, те је исти санкционисан у складу са казненим одредбама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини - навели су из МУП-а ЗДК.

Полиција је утврдила да 28-годишњи Зеничанин уопће нема положену “А” категорију (мотоцикли), те самим тим није била нити у могућности, по закону, да му одузме возачку дозволу, пише Аваз.

Највећа прописана казна износи 400 КМ, баш као и за непосједовање дозволе, те уз претицање на “пуној”, укупна “казна” по урученом прекршајном налогу је 840 КМ, што значи ако током седам дана уплати 420 КМ, овај возач ће измирити све обавезе према држави.

Срећом, у овом дивљању на цести није дошло до несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана