Директор школе у Омарској признао да је примио мито

Н. Т.
Директор школе у Омарској признао да је примио мито

БАЊАЛУКА - Директор Основне школе "Вук Караџић" у Омарској Ведран Старчевић пуштен је да се брани са слободе након што је током саслушања у Републичком јавном тужилаштву признао да је примио мито.

Он  је ухапшен јуче у акцији "Ерато" након што је од учитељице тражио и примио 1.000 КМ мита.

- Од учитељице, која у школи није имала стално запослење, тражио је 2.000 КМ како би јој омогућио да добије уговор на неодређено. Новац је тражио у двије рате од по 1.000 марака, с тим да је учитељица другу рату требала да плати до марта наредне године. Случај је пријављен полицији, па је организована симулирана примопредаја новца, која се одвијала под будним оком полиције. Након што је од учитељице узео 1.000 КМ у означеном новцу, Старчевић је ухапшен - појашњава извор близак истрази.

У Републичком јавном тужилаштву РС наводе да се Старчевићу на терет ставља кривично дјело примање мита те злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- Изјашњавајући се на околности извршења кривичних дјела, у присуству свог браниоца, В. С. је признао оно за шта се сумњичи након чега је пуштен да се брани са слободе - рекла је портпарол Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана