Директор школе у Омарској осумњичен за примање мита

Ј. С.
Директор школе у Омарској осумњичен за примање мита

ПРИЈЕДОР - Ведран Старчевић, директор Основне школе "Вук Караџић" у Омарској код Приједора, ухапшен је због сумње да је узео новац како би запослио једну особу у овој образовној установи, незванично сазнаје "Глас Српске".

Он је ухапшен јер је наводно тражио мито од учитељице која је радила по уговору у овој школи да би јој продужио уговор.

Старчевић је ухапшен у оквиру акције "Ерато" коју су реализовали МУП Републике Српске и Полицијска управа Приједор. Њихове активности надзирало је Републичко јавно тужилаштво, а у току је криминалистичка обрада осумњиченог.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић изјавила је Срни да ће осумњичени сутра уз извјештај о учињеном кривичном дјелу бити предат Републичком јавном тужилаштву.

Она је нагласила да је В.С. осумњичен да је наведено кривично дјело починио данас у својству директора Основне школе "Вук Караџић" тако што је захтјевао и примио новчани износ, у намјери да искориштавањем свог службеног положаја омогући себи противправну имовинску корист.

На основу Наредбе Окружног суда у Бањалуци извшрени су претреси на више локација у Приједору приликом којих су пронађени предмети који се могу довести у везу за извршењем ових кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана