Директор прњаворског предузећа пријављен за милионску штету

Н.Р.
Директор прњаворског предузећа пријављен за милионску штету

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција поднијела је извјештај против Жељка Чивчића из Брод због сумње да је кривичним дјелима повјериоцима и буџету Српске причинио штету од 1,2 милиона КМ, сазнаје "Глас Српске".

Чивчић је осумњичен да је као директор акционарског друштва "Рибњак" из Прњавора у периоду од 2016. до 2020. године наставио да обавља привредну дјелатност предузећа послујући мимо рачуна фирме, иако је акционарско друштво имало блокиране рачуне код комерцијалних банака.

-Он је закључивао нелегалне уговоре са више различитих фирми, преузимајући права и обавезе и вршећи привреду дјелатност супротно одредбама Закона о унутрашњем платном промету РС, те је на тај начин умањио своју обавезу према појединим повјериоцима, све до момента отварања стечајног поступка – рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Данијела Мучибабић наводећи иницијале осумњиченог.

Такође је осумњичен да је одобравао и исплаћивао личне дохотке радницима "на руке"  а не на рачун, избјегавајући на тај начин пословање преко рачуна, плаћање пореза и доприноса.

 У горе наведеном временском периоду, до отварања стечаја, нису уплаћивани порези и доприноси по одбитку за запослене раднике овог акционарског друштва у коме је Пореска управа Републике Српске пријавила потраживања по основу неплаћених пореза и доприноса.

Извршењем описаних кривичних дјела, Ж.Ч. је причинило материјалну штету у износу од 1,2 милиона КМ – саопштила је Полицијска управа Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана